Seminarium pt. „Prawne uwarunkowania społecznej percepcji zdrowej żywności”

28.11.2023
Data: 05.12.2023
Miejsce wydarzenia: Wydział Prawa Uniwersytetu w Białymstoku
Przejdź do kalendarza pokaż na mapie

Działające na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku - Fundacja Prawo i Partnerstwo oraz EUROPE DIRECT Podlaskie mają zaszczyt zaprosić na seminarium pt. „Prawne uwarunkowania społecznej percepcji zdrowej żywności”.

Zdrowa żywność przestała być jedynie narzędziem marketingowym i kaprysem nielicznych, stając się istotnym zagadnieniem, które coraz częściej przyciąga uwagę różnych interesariuszy. Jest to kwestia o kluczowym znaczeniu zarówno dla świadomych konsumentów, dbających o własne zdrowie, jak i przedsiębiorców, pragnących sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty prozdrowotne. Dodatkowo jest to istotny przedmiot zainteresowań organów państwowych, które są zobowiązane do troski o zdrowie publiczne.

Organizowane seminarium skupia się na prawnych aspektach tego, co warunkuje percepcje żywności jako „zdrowa żywność”. To nie tylko okazja do zdobycia wiedzy, ale także szansa na wspólną refleksję nad prawnymi aspektami tematyki zdrowej żywności.

Gościnnie: Podlaska Fundacja Rozwoju Regionalnego prowadząca ośrodek Enterprise Europe Network.

Kiedy: 5 grudnia 2023 r., od godziny 12:00, chwilę wcześniej rejestracja,

Gdzie: Wydział Prawa Uniwersytetu w Białymstoku, Aula Wydziału Prawa (104),

Więcej: na stronie organizatora https://zdrowazywnosc.edu.pl/

Program w załączeniu.

Seminarium organizowane jest w ramach projektu „Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej”, finansowanego ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Edukacji i Nauki pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa”, nr projektu NdS/551580/2022/2022.

Pliki do pobrania
Program seminarium 860.25KB [ .pdf ]

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.